Våtrom

Eierskifterapport

En byggmester sjekker våtrom.

Våtrom er nok det sjekkpunktet som får mest mediaoppmerksomhet. Muligens fordi det er relativt dyrt å reparere et våtrom som ikke fungerer.

Våtrom er dyrt

Fuktskader i bad og andre sanitærrom er nok de absolutt dyreste og største farene som lurer når du kjøper eller selger bolig. Dersom du ser misfarging på overflatene kan det være tegn på at badet er feil oppbygd. Eller det kan være at badet rett og slett er oppbrukt.

Noen ganger er det lett å se om et våtrom fungerer eller ikke, andre ganger må man åpne i konstruksjonen for å avdekke problemer. En byggmester trenger som regel ikke åpne konstruksjoner for å fastslå om det er fukt i konstruksjonene rundt et bad.

Et våtrom som ikke fungerer slik det skal, kan gi store ringvirkninger på andre rom som ligger i umiddelbar nærhet. Nettopp derfor vil det være lurt å kontakte din lokale byggmester før du skal selge boligen.

Kjøp av bolig

Dersom selgeren opplyser at det aldri har vært problemer i forbindelse ved våtrom, trenger ikke det bety at ikke du vil få problemer ved badet.

På samme måte som det elektriske anlegget i boligen, vil våtrommet også ved eierskifte kunne får en større belastning enn det har vært tidligere. Dersom en enslig person flytter ut og en familie på 5-6 flytter inn, vil dette naturlig nok føre til mer bruk av for eksempel badet. Derfor kan det være lurt å snakke med din lokale byggmester før du kjøper boligen.